In vele gevallen zijn er in Nederland inbraken die met een klein beetje kennis en kunde van een slotenmaker al voorkomen hadden kunnen worden. Maar hoe zit dit dan precies? We willen het je in deze blog graag vertellen, omdat we denken dat we op deze manier je echt aan de nodige informatie helpen om je huis veiliger te maken. Lees daarom snel met ons mee wat https://slotenmaker-expert.nl/ voor de inbraakveiligheid van jouw woning kan doen. 

Een check om inbraak (in de tuin) te voorkomen

Als huizen al enige tijd oud zijn, dan kan het voorkomen dat sloten ook verouderd zijn en dus aan vervanging toe zijn. De reden dat ze aan vervanging toe zijn, is vanwege het feit dat inbrekers heel gemakkelijk verouderde sloten kunnen open maken. Het is natuurlijk zo dat ze door de jaren heen steeds meer kennis opdoen over deze sloten. Daarom raadt de politie aan om zeker door hen goedgekeurde sloten te nemen. Dan weet je zeker dat je beschikt over moderne sloten die juist niet gemakkelijk te openen zijn, omdat ze bijvoorbeeld geen sleutelgat meer hebben, maar werken met een druppel. Of dat het sleutelgat met een staalplaat beveiligd is. Ook op de schuttingdeur en de deur van het tuinhuis of de blokhut kun je maar beter gedegen sloten hebben. Daar staat namelijk vaak veel waardevols in. 

Direct uit de brand helpen 

De slotenmaker kan ook andere dingen heel goed voor je oplossen. Bijvoorbeeld wanneer je jezelf buitengesloten hebt. Dan heb je in vele gevallen de sleutel aan de binnenkant van de deur laten zitten. Dat wil je natuurlijk niet meemaken op zaterdavond laat na het uitgaan. Een slotenmaker komt dan graag langs (ze zijn meestal 24/7 oproepbaar) om de deur zonder schade te openen. Dat scheelt alweer een val uit de dakgoot of een ingeslagen raam. Gedegen slotenmakers raden consumenten aan om altijd eerst telefonisch een overeenstemming over het tarief te bereiken. Zo kom je nooit voor onverwacht hoge rekeningen te staan.