´Een beter milieu begint bij jezelf,´ een Postbus 51 spot uit 1991 maakt duidelijk dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor een beter milieu. De spot leg de nadruk op het broeikaseffect en roept op om minder gas en elektra te gebruiken. Het kappen van de regenwouden moet stoppen om zo de broeikasgassen beter te kunnen counteren. Een ander voorbeeld van een probleem op aarde is verzilting van zoet drinkwater. In deze tekst nemen we met jou door hoe jij in je tuin en woning een bijdrage kunt leveren aan het oplossen van de genoemde problemen.

Een magnetische waterontharder: tegen het broeikaseffect

Veel mensen weten niet dat een magnetische waterontharder veel beter voor het milieu is. Ze wonen bijvoorbeeld in een gebied waar hard water is, dus waar veel kalk opgelost zit in het drinkwater. De loop van tijd gaat de kalk als aanslag in apparaten zitten zoals vaatwassers. Zo´n apparaat gaat dan veel meer energie verbruiken en ook sneller stuk. Wanneer je meer energie gaat gebruiken, dan gaat de CO2-uitstoot omhoog. Ook het weggooien van het oude apparaat en de productie van een nieuw apparaat gaat gepaard met veel CO2-uitstoot. Dat is dus superslecht voor het milieu in termen van het broeikaseffect. Kies dus voor een magnetische waterontharder, dan gaan apparaten in je tuin en woning langer mee. 

Beter drinkwater op aarde 

Een magnetische waterontharder is niet alleen contra het broeikaseffect, maar is ook veel beter voor het drinkwater op aarde. De ionische waterontharder zorgt wel voor een betere prestatie van apparaten in huis, maar het is wel zo dat het zout dat in dit apparaat gebruikt wordt voor de ontkalking, vaak in het water terecht komt. En dat zorgt voor verzilting. Op deze manier is het zo dat het zoete drinkwater aangetast wordt. Dit is een mondiaal probleem waar wereldwijd de nodige aandacht voor moet zijn. Een magnetische waterontharder maakt gebruik van magnetisme en zorgt daarom niet voor verzilting. Ook hoef je er geen onderhoud aan te plegen, dus we raden je aan om te gaan voor de magnetische waterontharder. 

Lees ook onze andere blogs, dan weet je zeker dat je slimme stappen neemt in je tuin en woning om efficiënt te wonen, verbouwen en te stylen. Superleuk als je onze andere blogs ook leest!