Het is al lang geen unieke meer dat mensen kunstgras in hun tuin laten leggen. Dit komt natuurlijk omdat kunstgras heel veel voordelen heeft ten opzichte van normaal gras. Wij willen graag in deze blog jou een beetje inspireren en de voordelen noemen van kunstgras voor in je moderne tuin. Het warme seizoen komt er weer aan en dan willen mensen gewoon erg graag extra genieten van hun tuin. Dit is tenslotte de privé buitenruimte bij uitstek waar je in deze tijd zonder problemen kunt genieten van het buiten zijn. Lees snel verder en kijk waarom kunstgras zo voordelig is. 

Groen is gras, toch? 

Iedereen weet dat gras groen is, maar weet je ook dat glas niet altijd groen hoeft te zijn? Het is echt waar, je kunt verschillende kleuren gras in je tuin leggen. Heb je bijvoorbeeld een interessant tuinconcept dat je nu echt eens een keer op een leuke manier wilt realiseren? Wij hebben een gouden tip voor je om een tuin te maken die zo uniek is dat mensen hun ogen uitkijken. Het is mogelijk om een andere kleur gras te kiezen. Met kunstgras lijkt dit natuurlijk niet echt een moeilijke opgave te zijn. Wanneer je nu eens bijvoorbeeld deze kleuren zou uitproberen:

  • Blauw
  • Rood
  • Geel
  • Wit

Dan krijg je al snel en bijzonder leuk tuinontwerp waar je net even iets meer mee kunt doen. Dus gekleurd kunstgras  is echt iets voor een eigenzinnige tuin waar je creatieve vermogens lekker mee aan de slag kunnen. 

Waar kan gekleurde kunstgras nog meer toegepast worden?

Wanneer we het over de toepassing van gekleurd kunstgras hebben, dan is het echt niet zo dat dit alleen in de tuin gelegd kan worden. Het is ook erg makkelijk om een superleuke kamer te maken met gekleurd kunstgras. Wij denken bijvoorbeeld aan de speelkamer voor kinderen of bijvoorbeeld een zolder waar diverse modeltreinen de hond kunnen rijden. Je kunt dan ook gewoon kiezen voor groen gras. Wanneer je standaard een winterse setting wilt voor bijvoorbeeld je modeltreinen, dan is wit kunstgras ook wel weer leuk. Ga er gewoon creatief mee aan de slag en dan kom je vanzelf wel op een interessant ontwerp uit.