Wanneer je een grote tuin hebt, kun je je zoektocht starten voor de ideale tuintafel. De mogelijkheden voor een tafel in de tuin zijn eindeloos. Welke optie moet jij nemen? We vertellen je graag over de verschillende soorten tafels voor in de tuin.

De houten tuintafel

De klassieke tuintafel is de houten tuintafel. En dat is nog niet zo gek. Een houten tuintafel heeft een levendige uitstraling en is een duurzame keuze voor in je tuin. Er worden tijdens het maken van een houten tafel namelijk zo min mogelijk grondstoffen gebruikt. Een houten tafel moet je goed behandelen, want als deze door wind en regen buiten staat, verkleurt een houten tafel naar een grauwe grijze kleur.

De ijzeren tuintafel

Een ijzeren tuintafel heeft een nostalgisch en chique effect en is een echte eyecatcher in iedere tuin. Het straalt charme uit en past bij een specifieke stijl in de tuin. Een ijzeren tuintafel kan goed tegen weer en wind en met een beetje liefde kun je nog lang genieten van je tafel. Haal af en toe een vochtig doekje of zachte borstel over je tuinmeubelen en je bent klaar voor de zomer!

De picknicktafel

De picknicktafel is de gezelligste tafel voor in de tuin. Hij is er in twee varianten: eentje met een gat voor een parasol en eentje zonder gat voor een parasol. Wil je in de schaduw zitten? Kies dan natuurlijk de tafel met het gat. Het onderhoud van deze tafel is hetzelfde als die van een houten tafel, want ook deze tafel is van hout.

Een persoonlijke tuintafel

Wil je een unieke tafel in je tuin? Laat dan een tafel op maat maken door een specialist. Hij kan de tafel helemaal naar wens maken. Er is dan niemand met dezelfde tuintafel of picknickset van de IKEA en jouw tuinfeestjes zullen onvergetelijk zijn door het comfort van je nieuwe tafel.