Wanneer je iets wilt bouwen is het handig om moderne materialen te gebruiken als aluminium. Wij nemen de verschillende eigenschappen van dit materiaal met je door. 

Reflecterend vermogen 

Een van de redenen waarom aluminium zo vaak gebruikt wordt is dat het een zeer goede reflector is. Zo zie je dat licht en warmte gereflecteerd worden. Daarbij is aluminium erg licht en zo een gewild materiaal om bijvoorbeeld reddingsdekens of houders voor verlichting te maken. Je ziet ook dat het materiaal op daken gebruikt wordt om te zorgen dat de woning er onder een stuk koeler is. Weet je dat aluminium wel tot 95% zon kan reflecteren.

Makkelijk te vervormen 

Een andere reden waarom aluminium populair is bij bouwers, is dat het zeer buigzaam is. Je kunt aluminium op verschillende manieren gebruiken het wordt meestal gesmolten en uiteindelijk wordt er dan bijvoorbeeld een folie van gemaakt, maar we komen het ook tegen in apparaten want het is een uitstekende geleider. Een Radiaalzaagmachine maakt het experts gemakkelijk het materiaal te zagen. Op tryma.eu vind je er meer over. 

Bij lage temperatuur en sterk / reukloos 

Als we kijken naar staal dan zien we dat het snel bros wordt als de temperaturen vrij laag zijn. Bij aluminium is het echter zo dat het materiaal sterker wordt naarmate de temperatuur naar beneden gaat. Kijk eens naar aluminiumfolie dat slechts 0,007 mm dik is, het is buigzaam en ondoordringbaar. Zo kun je voedsel goed houden en komt er geen invloed van buitenaf op het voedsel.

Handig te gebruiken in elektronica en niet giftig 

Een van de redenen waarom aluminium in elektronica gebruikt wordt, is het feit dat het niet magnetisch is. Zo zie je dat het materiaal in hardeschijven en antennes gebruikt wordt. Fijn om te weten dat aluminium niet giftig is en daarbij ook dus gerust gebruikt kan worden in allerlei keukengerei als wokpannen. Het is ook nog eens een keer heel gemakkelijk schoon te maken. Het voedsel wordt er op geen enkele manier negatief door beïnvloed.