Wil je graag een deel van je huis hebben waar je altijd lekker in de zon kunt zitten en ook altijd uit de wind blijft? Een lekker plekje waar je kunt zitten terwijl het regent en je toch kunt kijken naar de lucht boven je? Overweeg dan om een mooie serre te nemen in je woning. Dit is ideaal om ervoor te zorgen dat je natuurlijk licht hebt en een mooie plek hebt om te zitten en te genieten. Toch zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een serre laat plaatsen. In deze blog delen we een aantal van deze zaken met je zodat je niet, als je je serre al een tijdje hebt staan, baalt van wat veel mensen kan overkomen! Lees dus snel verder en ontdek hoe je optimaal plezier kunt hebben van je serre!

Kies een juiste vloer

Het kiezen van een juiste vloer is altijd erg belangrijk; of je nu een serre hebt of niet. Toch kan het uitkiezen van een bijzondere vloer, of op zijn minst een vloer die afwijkt van de vloer van de rest van de woonkamer, een bijzondere extra functionaliteit bieden. Als je namelijk een andere vloer gebruikt voor de serre in plaats van de bestaande vloer door te trekken, dan kun je een tweedeling creëren tussen de oorspronkelijke ruimte en de nieuwe ruimte. Op die manier kun je duidelijker een scheiding realiseren tussen de twee plekken. Als je dan toch om een nieuwe vloer moet, dan adviseren we je in het bijzonder om te gaan voor een gietvloer. Deze vloeren zijn erg veelzijdig, verkrijgbaar in nagenoeg elke kleur en hebben een robuust en toch sjieke uitstraling die niet zal afleiden van het prachtige uitzicht wat je zult hebben met je nieuwe serre.

Let op de kamerplanten!

In Nederland is het niet altijd zonnig, maar als het zonnetje schijnt, en je hebt een serre, dan kan het er best warm worden! Natuurlijk kun je een raampje openzetten of de airco aanzetten, maar het is voor bijvoorbeeld kamerplanten niet altijd even prettig om in de volle zon te staan. In sommige gevallen kunnen planten hierdoor zelfs doodgaan en dat is natuurlijk zonde! Zorg er dus voor dat je je kamerplanten niet direct in de volle zon in de serre zet, of ga van te voren goed onderzoek doen om te controleren welke planten wel en niet geschikt zijn voor hun nieuwe standplaats!