Je hoort steeds vaker over het fenomeen van de turnkey woning, maar wat is dit nu eigenlijk precies? Wij gaan het met je doornemen zodat het voor jou een stuk gemakkelijker wordt om te kiezen. Dat laatste is relevant als je bijvoorbeeld een huis gaat laten bouwen of wilt kopen. Zulke dingen doe je niet zo vaak, dus kun je er maar beter goed op voorbereid zijn. Lees er meer over en doe je voordeel met de tips die we je geven in deze tekst. 

Een turnkey woning 

Het concept van een turnkey woning is heel gemakkelijk uit te leggen, het gaat erom dat een woning zo afgewerkt is dat jij alleen nog maar de sleutel in het slot hoeft te steken, deze omdraaien, de deur te openen en naar binnen te lopen. Oké, het is ook nodig om de woning in te richten, helemaal naar smaak. Maar je hebt er dus geen werk meer aan als het gaat over verbouwen of afwerken. Het afwerken wordt voor jou gedaan door een afbouwbedrijf. Kort gezegd is dit een bedrijf die jouw woning dus inderdaad mooi afgewerkt. Denk aan de keuken, vloeren en plinten. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat jij er zelf geen werk mee hebt en dat de resultaten doorgaans net iets beter zijn dan wanneer je het zelf doet, omdat de mensen die het maken expert zijn in wat ze doen.

Turnkey kantoor 

Wat voor de woning geldt, is ook toepasbaar op het kantoor. Wanneer jij als ondernemer niet zit te wachten op een boel werk om je kantoor netjes af te werken, dan is het mogelijk om een turn-key kantoor te betrekken. Natuurlijk zet je wel de nodige spullen erin om aan het werk kunnen. Ook moet de ICT geregeld zijn. Het is echter ook mogelijk om echt alles uit te besteden. Dan hebben we het over projectinrichting. Een bedrijf richt dan je kantoor in. Dit laatste is overigens ook mogelijk bij een turnkey woning. Het scheelt je veel tijd en je kunt gewoon van tevoren al je wensen aangeven. Samen met de experts ga je dan zitten en maak je een plan. Dit wordt een aantal keer gereviseerd en besproken, waarna uiteindelijk een interieur wordt gerealiseerd waarin je lekker aan de slag kan met je bedrijf.