Een poort in de omheining van je tuin is er niet alleen voor de sier. Er komen allerlei voordelen bij kijken waar de meeste mensen vaak niet bij nadenken, andere mensen denken er wel over na en maken gebruik van de verschillende eigenschappen van deze onderdelen van de erfafscheiding. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips en informatie die we geven.

Bescherming van tuin, huis en haard 

Sinds jaar en dag is de poort een bijzondere bescherming voor je tuin, huis en haard, het in toegangspunt dat je kunt controleren en op deze manier kun je aangeven wie er wel en niet naar binnen kunnen. In de avond kun je hem dicht draaien en de knippen erop zodat het niet gemakkelijk is om de tuin binnen te komen. Vroeger was het ook wel erg belangrijk om een gedegen poort te hebben. Deze zagen we dan ook in bijvoorbeeld forten en kastelen. In onze tijd is het net allemaal een beetje anders, maar de functie van bescherming heeft de poort nog lang niet verloren. Het is mogelijk om een poort met een camerasysteem uit te rusten zodat vanaf afstand gekeken kan worden wie er aanbelt. Je hebt poorten die draaien, maar ook versies die schuiven. 

Design kwestie

Los van het feit dat de poort zorgt voor de nodige bescherming is er ook de dimensie van de design kwesties die spelen met het kiezen van een poort. Er zijn verschillende soorten poorten waaruit je kunt kiezen waaronder de klassieke vormen, zoals de Victoriaanse gietijzeren poorten, maar ook de industriële roestvrij stalen poorten waar je niet doorheen kunt kijken, zoals je wel door de Victoriaanse poorten kunt kijken. De meest eenvoudige poorten zijn van hout gemaakt en hebben daardoor dan ook het meest voordelige prijskaartje. Wil je meer weten over home en living, tuinen en design, dan is het slim om onze blogs goed in de gaten te houden!