Heel veel mensen schrikken  ervan als ze erachter komen dat erg huiszwam in hun woning geconstateerd is. Daarnaast is het ook nog eens een keer zo, dat wanneer ze horen dat de hele vloer eruit moet en de houten constructie van het huis voor een groot deel vervangen moet worden, ze nogal wanhopig kunnen worden. Dit is natuurlijk niet meer dan logisch, want daar teken je niet voor wanneer je een nieuwe woning gekocht hebt. Het is altijd raadzaam om een onderzoek te laten doen naar de kwaliteit van de houten delen van je woning om dergelijke problemen te voorkomen. Dit is dus dan ook al direct de 1e tip die we willen geven. De rest van de tips lees je in deze blog dus check ze snel.

Huiszwam 

Het is een gevreesde vijand van elke luxe houten vloer, we hebben het natuurlijk over de gehate huiszwam. In een vochtige ruimte waar slecht geventileerd wordt, is het voor de huiszwam erg fijn toeven. Dus vocht in huis moet je zien te voorkomen. Het organisme doet zich tegoed aan de verschillende houten delen van je woning en verzwakt ze. Daarbij ziet het er behoorlijk smerig uit als je een huiszwam in je woning hebt, deze kunnen dus op de houten planken, maar ook op deuren en muren terechtkomen. Wanneer je ze ziet, kun je het beste direct een expert in de arm nemen om ze te laten bestrijden.

Waarom je huiszwam niet zelf moet bestellen 

We raden je dus aan om inderdaad een expert in te huren om snel de huiszwam op een gedegen wijze te laten verwijderen. Het is echt belangrijk dat dit op een specialistische manier gebeurd omdat huiszwam echt goed verwijderd moest zijn omdat deze anders weer terugkomt. Houten delen van je woning moeten worden vervangen. Ook is het zo dat in vele gevallen de kruipruimte onder een houten vloer wel tot 10 cm uitgegraven moet worden om zo de sporen van de huiszwam te verwijderen. Daarna moeten er met chemicaliën de wellicht overgebleven delen van de huiszwam vernietigd worden. Al met al is het een flinke klus en je ziet al wel dat het werk met gevaarlijke middelen beter overgelaten kan worden aan een specialistisch bedrijf, zoals bescon.nl.