De meeste mensen hebben in de coronaperiode  veel ruimte en tijd gehad om hun woning helemaal te optimaliseren. Verbouwen was een van de belangrijkste activiteiten tijdens de lockdown. Het kon gaan om de kamers in de woning, maar ook de buitenkamers waren in trek als bouwproject. Zo is het mogelijk om van een tuinhuis een buitenkamer te maken. Je moet er dan wel voor zorgen dat hij goed geïsoleerd is en dat alles erin aanwezig is wat je nodig hebt om er heerlijk te kunnen verblijven. Voor thuiswonende kinderen en gasten is een buitenkamer Erg leuk omdat je veel privé ruimte hebt.

Welke vloer leg ik in mijn tuinhuis?

Wanneer wij het hebben over een tuinhuis, dan gaat het hier natuurlijk niet over een hokje waar je een paar bezems inzet. Het gaat wel over een kamer die buiten het huis gerealiseerd is, goed geïsoleerd, met een voldoende aangename vloerbedekking en een bed. Eigenlijk een huisje in de tuin. Welke vloeren kun je daar nu in leggen? Bij laminaat kampen vind je de laminaatvloer die er prima in past. Het is wel belangrijk om nog een keer te benadrukken dat de isolatie goed moet zijn omdat anders natuurlijk vocht opkruipt en de vloer stuk gaat. 

Het is ook mogelijk om een gietvloer of een plavuizen vloer in je tuinhuis te leggen. Tapijt komt minder vaak voor, maar het is wel mogelijk.

Wat kun je allemaal met een tuinhuis doen?

We hebben gezegd dat je met een tuinhuis een heel mooie buitenverblijf je kunt maken waar gasten en thuiswonende kinderen zich helemaal op hun gemak voelen. Daarnaast is het ook mogelijk om er een atelier of muziekstudio van te maken. Vooral bij dat laatste is het belangrijk dat de geluidsisolatie op orde is zodat je flink wat lawaai kan maken en dat de buurt geen last heeft van jouw creatieve ondernemingen.

Als je inspiratie zoekt voor dit bouwproject, dan raden we je aan om verder te kijken op internet want daar is behoorlijk wat te vinden.