Niemand vindt het echt leuk om een woning te zien waarvan de tuin een grote boel is. Natuurlijk is het niet altijd zo dat huiseigenaren op het laatste moment nog een totaal nieuwe tuin gaan aanleggen maar een verzorgde tuin achter een woning maakt wel een goede indruk op potentiële kopers. Waardoor  jij als huiseigenaar sowieso ervan uit mag gaan dat je de woning een stuk sneller verkoopt. Dit is iets wat eigenlijk alle makelaars je wel kunnen aanraden: wanneer het kan, zorg er dan voor dat het totaalplaatje helemaal klopt en alle elementen in en rond je huis er goed uitzien, dus aankoopbaar zijn. Neem snel de verschillende tips met ons door in deze blog en zorg ervoor dat je snel je huis verkoopt in Utrecht! 

Makelaardij Van Doorn, Utrecht

De beste makelaar van Utrecht is natuurlijk Makelaar Van Doorn en die zorgt ervoor dat jij snel je woning kunt verkopen door je handige tips te geven. We weten zeker dat zij ook de tip zullen geven om je woning zo goed mogelijk te presenteren aan potentiële kopers. Het is belangrijk dat je bijvoorbeeld slaapkamers en andere vertrekken, waar de nodige dingen aan ontbreken, direct gaat aanpakken zodat de potentiële kopers denken dat ze je woning echt niet mogen laten lopen. Het kan dan misschien zo zijn dat er krapte is op de huizenmarkt en dat mensen al heel snel blij zijn om een huis te bemachtigen, toch kiezen mensen niet voor een afgeleefd pand. Zoals met veel dingen in het leven is de eerste indruk erg belangrijk.

Wat je allemaal in je tuin kunt zetten 

Wanneer je echt iets wil doen in de tuin om je woning extra aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers, dan is het een goed idee om je tuin met bepaalde elementen uit te rusten waarmee jij zeker weet dat het een topper gaat worden. Ook wanneer je bijvoorbeeld nog een jaar in het huis zou willen wonen, dan is het een goed idee om een tuin te maken waar je zelf erg veel plezier van kan hebben. 

Er zijn een heleboel leuke elementen waar je van kunt profiteren en waar je ook nog eens een keer zelf je plezier uit kunt halen, zoals een tuinhuis, een pergola, een blokhut. Wij raden je wel aan om te informeren of het daadwerkelijk een waardetoevoegend effect gaat hebben als het gaat over de prijs van je woning en dan kun je dus de verschillende aanpassingen aan je tuin in de vraagprijs van je woning verwerken zodat jij sowieso er geen verlies op gaat lijden. Nog beter is het om er winst op te maken, dus schroeft de prijs gerust iets op. Dat kan prima in een markt waar krapte is.