Niks is fijner dan lekker chillen in de tuin op een mooie zomerdag. Dan moet je natuurlijk wel een tuin hebben waarin het mogelijk is om te ontspannen. Hoe tover je jouw tuin om tot een ware ontspanningsplek? Dat is wat besproken zal worden in deze tekst. Aarzel dus niet en lees snel verder!

Lig- of zitplaats

Wat is ontspannen voor jou? Lekker liggen of liever achterover hangen in een stoel? Dat is een belangrijke vraag om aan jezelf te stellen nog voordat je iets aan de tuin gaat veranderen. Het heeft namelijk invloed op dat wat je het beste kan aanschaffen voor in je tuin. Als je graag ligt dan kun je een schommelbank aanschaffen met heerlijk zachte kussens of bijvoorbeeld een hangmat. Indien je koos voor de stoel dan zou een hangstoel uitkomst kunnen bieden. Zo kun je lekker genieten in de tuin met de ogen dicht. Wel even een puntje van aandacht: verbranden gaat snel. Zorg dus voor wat schaduw. Maar hoe dan?

Zonwerings mogelijkheden

Er zijn tal van mogelijkheden. Een overkapping bijvoorbeeld, het neerzetten van een parasol en wat denk je van een zonneschermdoek? Naast het weren van de zon ziet een zonneschermdoek er natuurlijk mooi uit. Ook gaat een zonneschermdoek lang mee en is het dus zeker het overwegen waard om vandaag nog een zonneschermdoek aan te schaffen. Het voordeel ten opzichte van een overkapping is dat je een zonneschermdoek makkelijk kunt inschuiven en dat zorgt weer voor ruimtebesparing. Met een overkapping gaat dat natuurlijk niet. Die blijft dag in dag uit staan.

Gezelligheid

Tot slot: maak je tuin gezellig! Zo wordt het nog leuker om hier lekker tot rust te komen na een zware dag. Hang mooie lichtjes op, zorg voor schilderijen of andere decoratie tegen bijvoorbeeld de schutting aan, kaarsjes op de tafel noem het allemaal maar op. Prachtige bloemen in allerlei kleuren mogen natuurlijk ook niet ontbreken. De tuin moet jouw magische paradijs worden. 

De tuin omtoveren tot jouw unieke ontspanningsplek doe je dus door een plaats te creëren om te zitten of liggen, te zorgen voor schaduw en daarnaast te letten op gezelligheid.