Bij https://www.koston.nl/spouwmuurisolatie.html levert een feest aan oplossingen voor je karige muurisolatie. Ja, in Nederland is het nog steeds het geval dat de isolatie van een woning bijzonder gebrekkig kan zijn. Dat komt met allerlei problemen die je gewoon wilt en kunt voorkomen. We nemen ze een voor een met je door in deze blog. Neem ze door want je hebt er zeer veel profijt van. Lees snel verder in deze blog. We hebben ook nog andere blogs voor je online gezet, daar kun je ook beter maar eens doorheen snuffelen. 

Een nieuwe muurisolatie

We vinden het erg leuk om je een nieuwe muurisolatie voor te stellen die al je tochtproblemen en energieverspilling gaat oplossen: isolatieparels. Heerlijk is het om de ouderwetse isolatiematerialen uit de spouwmuur te trekken (denk aan stro, jazeker, stro) om ze te vervangen met kunststof isolatieparels. Dat kun je heel gemakkelijk uitbesteden aan een expert. Ze breken de muur voorzichtig open en spuiten er de parels in. Daarna laten ze het reageren met water (niet zoveel) en daaruit ontstaat de kunststof laag die zo ontzettend modern is dan het bijna science fiction is.

Milieuvoordelen waar je van kunt profiteren

Het is bijzonder vervelend om te een tuinhuis / buitentuinhuis te hebben waar het qua isolatie een jammerlijk gebeuren is. Voor je gasten, maar ook voor je thuiswonende kinderen. Zo’n huis is geweldig om ook als atelier te gebruiken. Veel schilders hebben een tuinhuis (een riant formaat is nodig), om hierin hun werken te kunnen maken. Dan is het licht uit een raam op het noorden erg belangrijk. Je kunt ook een neutraal kunstlicht nemen. Maar over de milieuvoordelen nog even: een goede isolatie van een tuinhuis (meestal steenwol) zorgt ervoor dat je er fijn kunt verblijven. Het is mogelijk om een passief tuinhuis te maken (geen verwarming, het gebruikt geen energieverbruik), natuurlijk is een verwarming op verschillende manieren mogelijk: een hout-, stroom en gaskachel. Wat dacht je trouwens van een mobiele airco, kan prima gebruikt worden, dan is het in de zomer lekker fris binnen.  

Met goede isolatie zorg je dat je op een ecologische manier leeft. Dat is goed voor het milieu, dat kan heel mooi in je huis / tuinhuis / buitenlogeerkamer. 

Wil je meer informatie over zaken die gaan over woning en tuin? Lees er dan wat meer over op onze site. We hebben er blogs over geschreven waar je veel uit kunt halen.