Zonder twijfel is een van de meest populaire vloeren van tegenwoordig de gietvloer of ook wel vloercoating genoemd. Veel mensen vragen zich af of deze vloer ook in de tuin gerealiseerd kan worden? In ieder geval een raden we experts af om een gietvloer of vloercoating in de tuin te realiseren in een niet overdekte situatie. Wel zijn er andere mogelijkheden om gebruik te maken van een gietvloer of vloercoating in de tuin. We nemen het met je door, dus lees verder en ontdek de verschillende opties.

Vloercoating in de tuin: een goed idee?

Het aanbrengen van vloercoating is een proces dat op een goede manier moet gebeuren en onder verschillende voorwaarden alleen succesvol kan zijn. Zo is het de bedoeling dat de vloer een tijd uithardt. Wanneer je buiten in de tuin hun coatingvloer zou aanbrengen, dan heb je het probleem dat het kan gaan regenen en dat de uitharding niet goed gaat. Natuurlijk zou je de vloer kunnen overdekken, maar dan alsnog is het geen geschikte vloer voor buiten omdat deze niet echt heel erg lekker kan tegen UV-straling van de zon. Het uitharden gaat gewoon niet buiten. Het is dus een bijzonder slecht idee om een gietvloer buiten te realiseren. 

Wat kan er wel met een gietvloer buiten het huis?

Natuurlijk zijn er altijd wel wat opties als je een beetje creatief nadenkt. Wij raden aan om een gietvloer bijvoorbeeld in een tuinhuis te laten realiseren. Je kunt een tuinhuis zo inrichten dat het een onderkomen wordt voor bijvoorbeeld een thuiswonend kind of logees. Het is dan natuurlijk wel erg belangrijk dat het tuinhuis op een gedegen manier geïsoleerd is. Wanneer je niet precies weet hoe het allemaal werkt, is het raadzaam om een expert in de arm te nemen die het voor jou kan doen.

Het is erg mooi om een gietvloer of vloercoating in je tuinhuis te maken. Om het jezelf gemakkelijk te maken is het belangrijk om te zorgen dat de ondervloer bij de coating op komt zo egaal mogelijk is. Natuurlijk is het in een tuinhuis meestal ietsjes losser dan bijvoorbeeld in een woonkamer. Zo’n tuinhuis heeft toch al snel een sfeer van volkstuintjescomplexachtig, waardoor het allemaal wat vrijer mag, maar het moet natuurlijk geen rommeltje worden en het is wel zo leuk als de gietvloer ook er mooi bij ligt. 

Wil je meer weten over wat je allemaal kunt doen in je tuin als het gaat over design, dan is het slim om de andere blogs op onze site ook even te lezen, want daar zetten we heel veel leuke informatie in waar je wat aan hebt.