Wanneer je rondom het huis gaat bestraten dan zijn opsluitbanden onmisbaar. Deze houden namelijk de stenen die je bestraat bij elkaar en het zorgt ervoor dat alles netjes op zijn plek blijft liggen en dat er geen stenen gaan verschuiven. Je plaatst opsluitbanden namelijk aan de randen van de bestrating. In deze blog duiken we dieper in op de soorten opsluitbanden en of je ze voor elke situatie nodig hebt.

Soorten opsluitbanden

Een opsluitband kan uit verschillende materialen bestaan. De meest voorkomende zijn de betonnen soorten. Deze zijn ook aan te raden zodra je gaat bestraten. Het beste zou natuurlijk zijn als ze in dezelfde stijl en kleur zijn als de stenen die je hebt gekozen voor het bestraten. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de opsluitbanden te kiezen met dezelfde afmetingen of juist waarbij de afsluitbanden een stuk uitsteken.

Het doel van opsluitbanden

Zoals eerder genoemd zijn opsluitbanden onmisbaar wanneer je een stuk gaat bestraten. Dit geldt voor een bestrating voor op de oprit, een parkeerplek of achter in de tuin. De opsluitbanden zorgen ervoor dat tegels en klinkers niet gaan verschuiven of verzakken. Zelfs de kleinste verzakkingen kunnen namelijk ongewenste situaties opleveren. Zoals onkruid dat weinig ruimte nodig heeft om te groeien tussen stenen en tegels. Daarnaast zijn opsluitbanden geschikt om stukken grond af te scheiden van de rest. Zoals tussen een pad en een gazon.

Welke opsluitband heb ik nodig?

Wanneer je op zoek bent om een stuk grond te scheiden dan zou je naast betonnen opsluitbanden ook kiezen voor andere soorten. Zo zijn er ook kunststoffen of rubberen opsluitbanden beschikbaar. Deze zijn erg handig voor eigen gecreëerde plantenbakken of ter afsluiting van een stuk terras. Bij bestrating is het aan te raden om gebruik te maken van betonnen opsluitbanden. We raden aan om deze goed te bekijken net zoals je de stenen uitkiest om te laten bestraten. Ga je een stuk bestraten waar zwaar geschut op komt te staan of gaat rijden? Zoals bij een industrieterrein. Dan raden we aan om extra dikke opsluitbanden te gebruiken.