Een interieurontwerp dat eco is, valt gemakkelijk te realiseren met behulp van ecologische. Maar welke middelen kun je eenvoudig gebruiken voor de realisering van een woninginterieur? Je wilt schadelijke gevolgen beperken voor de gezondheid en het milieu. Wat win je uiteindelijk met een groen interieur?  Dat zijn doorgaans lage onderhoudskosten en een betere luchtkwaliteit. Ook energie-efficiëntie, beter afvalbeheer en geen giftige dampen in huis. Er zijn een aantal opties om dit snel voor elkaar te krijgen. 

Bamboe vloer

Bamboe groeit snel en kan eenvoudig worden afgesneden. Het is bijzonder sterk en de duurzaamheid is bijzonder, wel zo’n twee en half keer harder dan eikenhout!

Kurk vloer

De kurkeik staat bekend om zijn anti-microbiële eigenschappen. Kurk is waterbestendig en bevat geen PVC. Ook formaldehyde komt er niet aan te pas. 

Vloer van kokosnoot

Vloeren uit kokosnoot bestaan echt zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Ze worden doorgaans op een houten frame gemaakt. Beter leg je de voer niet in een badkamer, want hij is niet zo dol op water. 

Ecoverf

Rijst-, tarwe-, rogge- of aardappelmeel  zijn de ingrediënten voor muurverf, deze kun je dus zelf maken. Ook micavlokken, poeder, gehakseld stro en fijne klei zijn bruikbaar hierbij. 

heb je geen zin om verf te maken, dan zijn er ook andere opties. Je kunt eco opties in de winkel verkrijgen als het om verf gaat. Een schildersbedrijf kan jou hier ook in adviseren. 

Schilder Haarlem staat je graag bij met hun kennis en kunde. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om jouw ideeën gerealiseerd te zien. 

Een plan maken

Het is altijd handig om alvast een goed plan te maken waardoor het voor externe partijen (of vrienden en familie) een stuk gemakkelijker wordt om een idee te krijgen van de wensen die je hebt. Veel mensen maken in het kader van de duidelijkheid (en omdat het heel leuk is) een moodboard. Op dat board plakken ze alle ideeën, bijvoorbeeld krantenknipsels. Zo kun je heel goed duidelijk maken wat je precies wilt.