Veel mensen vinden orchideeën, zoals de Dendrobium Nobilé, erg mooi. Toch zijn er ook een heleboel mensen in die groep die niet weten hoe ze de bloemen op een juiste manier moeten verzorgen. Daarom hebben we deze blog geschreven, om gewoon eens eventjes op papier te zetten hoe je het beste voor je orchideeën kunt zorgen. Bij een orchideeën kwekerij kunnen ze je natuurlijk van alles vertellen over specifieke soorten en hun verzorging. We willen je dan ook zeker de tip meegeven om eens contact met een kwekerij op te nemen. Dehoogorchids.com is bijvoorbeeld een zeer deskundige partij op dit gebied. Ze vertellen je graag meer. Lees snel verder in deze tekst en doe je voordeel met de tips. 

Van welke temperatuur houdt mijn orchidee?

Er is een bepaalde temperatuur waar orchideeën erg goed op gedijen. Wanneer jij zorgt dat je kamer tussen de 18 en 20 graden is, zal de bloem bijzonder goed groeien. Misschien is het slim om de bloem aan te schaffen wanneer de temperatuur sowieso hoger is gedurende een periode in het jaar. Wanneer je de bloem in de winter in je woning zet, zal het vaker gebeuren dat de temperatuur lager is dan de hierboven aangegeven temperatuur. Daarnaast wil je ook niet de hele tijd je woning op 18 tot 20 graden stoken. 

Speciale voeding voor de orchidee 

Er bestaat een speciale voeding voor de orchidee die je 1 keer per maand kunt geven. In de winter is het mogelijk om twee keer per maand de voeding aan de orchidee te geven. Deze voeding zorgt er natuurlijk voor dat de bloem goed kan groeien.

Het is belangrijk om de bloem niet teveel en te vaak de speciale voeding te geven, omdat deze plant dan uiteindelijk lui wordt en dus juist weer niet goed groeit. 

Het moge duidelijk zijn dat er een speciale verzorging nodig is om de orchideeën op een goede manier te laten groeien en er ook geruime tijd van te kunnen genieten. Omdat het erg mooie bloemen zijn, zal dat maar door weinig mensen bestreden worden. 

Blijf onze blogs volgen om op de hoogte te blijven hoe jij het beste je groene vingers kunt inzetten om je tuin op een hele mooie manier vorm te geven.