Een nieuw terras in de tuin is natuurlijk een prachtig plaatje. Echter, kan dit plaatje aangetast worden zodra je niet voldoende onderhoud uitvoert. Net zoals gras dat gemaaid moet worden, zijn er andere aspecten in de tuin die ook onderhouden moeten worden. Daarvan zijn terrastegels ook een onderdeel. Het onderhoud hoeft helemaal niet veel tijd in te nemen. Zo kan je een hoop tijd besparen als je preventief onderhoud uitvoert. Maak kennis met onze schoonmaaktips.

Je terras weer schoon krijgen

Je kunt terrastegels schoon krijgen met de hulp van schrobben met water en zacht schoonmaakmiddel. Let goed op de middelen die je aanschaft voor het schoonmaken van de tuin. Zo is het niet aan te raden om synthetische schoonmaakproducten te gebruiken. Deze kunnen namelijk de tegels aantasten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Let daarom goed op of schoonmaakproducten tuinvriendelijk te gebruiken zijn.

Groene aanslag op terrastegels

Een goede schrobbeurt is niet altijd voldoende om een terras volledig schoon te krijgen. Zo is veel voorkomende schoonmaak probleem de groene aanslag. Je herkent dit al vrij snel dankzij de groene gloed dat op je tegels verschijnt. Deze aanslag is een natuurlijk verschijnsel en groeit al snel dankzij zonlicht en vocht. 

Het verwijderen van groene aanslag

Veel mensen grijpen naar een hard ingrijpende middel zoals de hoge drukspuit. Dit is niet aan te raden omdat je hiermee de tegels kan beschadigen. Dit zou zonde zijn. Het is aan te raden om juist een speciaal middel voor groene aanslag aan te schaffen en dit te laten inweken op al de aanwezige groene aanslag. Lees hierbij goed de instructies. Met wat geduld kun je na een tijd inweken kun je namelijk met een schrobbeurt of een doek heel gemakkelijk de aanslag verwijderen.

Kalkaanslag op terrastegels bestrijden

Naast groene aanslag is kalkaanslag een veel voorkomend verschijnsel op terrastegels. Dit komt voornamelijk op met cement gemaakte tegels. Kalkaanslag verdwijnt vaak uit zichzelf. Maar mocht dit het hele jaar door aanwezig blijven of wil je het zo snel mogelijk laten verdwijnen, maak dan gebruik van speciale kalkuitbloei schoonmaakproducten. Lees ook hierbij goed de bijbehorende instructies.