Wil je met genoegen een deel van je woning hebben waar je altijd lekker in de zon kunt zitten en tevens altijd uit de wind blijft? Een lekker plekje waar je kunt zitten terwijl het regent en je desondanks kunt kijken naar de hemel boven je? Overweeg dan om een mooie serre te nemen in je huis. Dit is ideaal om ervoor te zorgen dat je natuurlijk licht hebt en een mooie plek hebt om te zitten en te genieten. Desondanks zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dien houden als je een serre laat plaatsen. In dit artikel delen we verschillende van deze dingen met je zodat je niet, als je je serre al een tijdje hebt staan, baalt van wat een hoop mensen kan overkomen! Lees dus vlug verder en ontdek op welke manier je optimaal plezier kunt hebben van je serre!

Kies een correcte vloer

Het kiezen van een correcte vloer is altijd erg belanghebbende. of je nu een serre hebt of niet. Desondanks kan het uitkiezen van een bijzondere vloer, of op zijn minst een vloer die afwijkt van de vloer van de rest van de huiskamer, een bijzondere extra functionaliteit bieden. Als je besluit een andere vloer tweedehands voor de serre in locatie van de bestaande vloer door te trekken, dan kun je een tweedeling creëren tussen de oorspronkelijke ruimte en de nieuwe ruimte. Op die manier kun je duidelijker een scheiding waarmaken tussen de twee plekken. Als je dan desondanks om een nieuwe vloer dien, dan adviseren we je in het bijzonder om te gaan voor een gietvloer. Deze vloeren zijn erg meerzijdig, verkrijgbaar in nagenoeg iedere tint en hebben een stevig en desondanks een uniek charisma die niet zal afleiden van het prachtige uitzicht wat je zult hebben met je nieuwe serre.

Let op de kamerplanten!

In Nederland is het niet altijd zonnig, maar wanneer het zonnetje schijnt, en je hebt een serre, dan kan het er best warm worden! Natuurlijk kun je een raampje openzetten of de airconditioning aanzetten, maar het is voor bijvoorbeeld kamerplanten niet altijd even fijn om in de volle zon te staan. In enkele gevallen kunnen planten vanwege dit feit zelfs doodgaan en dat is natuurlijk zonde! Zorg er dus voor dat je je kamerplanten niet direct in de volle zon in de serre zet, of ga vooraf degelijk onderzoek doen om te checken welke planten wel en niet geschikt zijn voor hun nieuwe standplaats!