Een kinderkamer kun je super leuk maken door een leuke print of kleur op de muur, fantastische accessoires en uiteraard praktische en mooie meubels, zoals een kinderbed, kinderbureau, opbergruimte door middel van kasten en een kledingkast. Had je ook nagedacht over het opleuken van de kamer door middel van kamerplanten? Kamerplanten geven nog meer sfeer aan de ruimte. Nu hoor ik je al denken, planten en aarde in een kinderkamer? Ja, er bestaan genoeg plantjes die het perfect zullen doen in de kinderkamer. Daarnaast geven we je ook een aantal tips waar je de planten het beste neer kunt zetten. Planten in de kinderkamer zien er niet alleen leuk uit, maar dragen bij aan het zuiveren van de lucht. 

Het kiezen van kamerplanten voor de kinderkamer 

Bij het uitzoeken van kamerplanten voor in de kinderkamer is het belangrijk een aantal dingen in gedachten te houden, namelijk: 

  1. Koop geen giftige planten of planten met stekels, zoals cactussen. Ondanks dat ze er leuk uitzien en je je kindje hebt verteld dat ze er niet aan mogen zitten of niet in hun mond mogen stoppen, ben je helaas niet 24/7 aanwezig in de slaapkamer van je kindje. Zorg er dus voor dat het plantje niet gevaarlijk is voor je kindje. 
  2. We raden aan om voor planten te kiezen die weinig licht en water nodig hebben. 
  3. Om het ook leuk te maken voor je kind, kies je bijvoorbeeld voor planten met een interessante textuur. 

Welke soorten planten koop je voor een kinderkamer?

Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met een aantal goede kamerplanten voor in de kinderkamer. 

Sansevieria: Vrouwentong

De sansevieria is een ijzersterke plant, die bijna alles overleeft. Hij past dus perfect in een kinderkamer. We raden aan de planten zoveel mogelijk hoog in kasten te plaatsen, afhankelijk van de leeftijd van je kind(eren.)

Chlorophytum: Graslelie

Een van de makkelijkste planten om te onderhouden en een plant die schadelijke stoffen, zoals benzeen, formaldehyde, koolmonoxide en stofdeeltjes uit de lucht zuivert. Een topplant dus!

Saintpaulia: Kaapsviooltje 

Uit dit plantje groeien mooie gekleurde bloemetjes uit, bijvoorbeeld blauw of wit. Om zo lang mogelijk van de bloementjes te genieten adviseren we je om uitgebloeide bloemen te verwijderen.