Voor beginnende tuinders de zogenaamde startups is het niet altijd per se gelijk duidelijk wat de verschillende verplichtingen zijn die de werkgever ten aanzien van de werknemer heeft. In deze blog willen wij kort ingaan op een manier om veilig te kunnen werken. Het heeft allemaal te maken met inzicht in de werksituatie en reageren op ongevallen en calamiteiten. Lees snel verder in deze tekst waarin we willen inspireren om zo veilig mogelijk te werken.

Veilig werken met een vca-certificaat 

Wanneer jij jezelf laat scholen in het veiliger kunnen werken op de werkvloer, dan is het op een gegeven moment zo, dat je veel meer inzicht gaat krijgen in wat potentiële gevaren zouden kunnen zijn. Tijdens een VCA cursus kun je leren hoe je het beste kunt werken en daarbij de veiligheid bevorderen. Zoals werken op grote hoogte, met hoogspanning, in afgesloten ruimtes en met de juiste veiligheidsmiddelen. Heb je de VCA-cursus afgesloten, dan krijg je een vca certificaat dat 10 jaar geldig is bij alle bedrijven in Nederland. 

BHV-cursus combineren met VCA-cursus

Je weet nooit wanneer er een ongeluk plaatsvindt en het is altijd belangrijk om te weten wat je moet doen als het nodig is. Als werkgever is het verplicht om een of meerdere bedrijfshulpverleners aan te stellen. Wanneer je bedrijf klein is, kun je zelf bedrijfshulpverlener worden. Mocht je meerdere medewerkers in dienst hebben, dan is het nodig om diverse hulpverleners aan te stellen. Het leuke van de cursus die je kunt volgen is dat het ook allemaal op de werkvloer gedaan kan worden. 

We raden altijd aan om medewerkers zo snel mogelijk een VCA-cursus te laten doen wanneer ze in een gevaarlijke omgeving werken. Deze cursus is op verschillende locaties in Nederland te volgen. Op onze site vind je nog veel meer interessante blogs over veiliger en leuker tuinieren, dus we raden je zeker aan om verder te lezen en zoveel meer inspiratie op te doen.