Schuttingplanken zijn eigenlijk niet te missen in je tuin. Ze bieden privacy, houden de wind tegen en kunnen zelfs gebruikt worden om te decoreren! Schuttingplanken bieden jou alles wat je nodig hebt en wij vertellen je precies waarom, lees dus gauw verder!

Hoe schuttingplanken jouw tuin mooier maken

Een van de eerste dingen waar schuttingen ontzettend goed voor zijn, is voor privacy. Door een schutting te laten zetten blokkeer je het zicht voor mensen die normaal gesproken jouw tuin in kunnen kijken en alles kunnen zien wat jij doet. Met schuttingplanken heb je dit probleem dus ineens niet meer! Daarbij kun je de schutting ook goed gebruiken wanneer je gezelligheid wilt creëren in je tuin. Er zijn meerdere mogelijkheden waarop je dit kunt doen! Je kunt de schutting schilderen in welke kleur je maar wilt en je kunt hem bijvoorbeeld decoreren met lampjes, schilderijtjes, vogelhuisjes en zo kun je eindeloos doorgaan. Daarbij geeft een schutting ook een mogelijkheid tot verticaal tuinieren. Je kunt bijvoorbeeld plantenbakken aan de schuttingplanken hangen, maar je kunt ze ook gebruiken om bijvoorbeeld kruiden te laten groeien. Bovendien kun je een klimop tegen de schutting aan laten groeien en zo maak je je tuin ineens veel groener!

De dieperliggende voordelen van schuttingen

Schuttingplanken hebben dus een uiterst decoratieve functie, maar er zijn ook voordelen die iets dieper liggen! Zo kunnen schuttingplanken een uitkomst bieden wanneer je last hebt van sterke wind. Dit is vaak het geval wanneer jouw huis ligt aan een weiland. De schutting vangt de wind op en zorgt ervoor dat je er niet meer zo’n last van hebt. Ook houdt de schutting de zon tegen waardoor je gras in de zomer niet meteen verbrand en jij zelf ook niet! Wie houdt er nou niet van wat schaduw op een warme zomerdag? Daarbij is een schutting superduurzaam. Schuttingplanken gaan namelijk erg lang mee omdat het materiaal van hoogwaardige kwaliteit is gemaakt. Ook heeft een schutting niet veel onderhoud nodig waardoor je er jarenlang zonder problemen plezier van kunt hebben. Een goed geplaatste schutting gaat gemakkelijk tien tot twintig jaar mee!