Ben jij opzoek naar betonplaten en zou je graag wat meer informatie willen hebben? Dan zit je hier helemaal juist! In deze blog vertellen we je wat meer over betonplaten en welke soorten er verkrijgbaar zijn. En misschien is het ook wel handig om te weten waar je betonplaten het beste kunt laten leggen en waar ze voor bedoeld zijn. Betonplaten zijn immers niet zo mooi om binnen te plaatsen, maar buiten daar in tegen zeker wel. Hier lees je waarom.

Betonplaten voor je terrein

Betonplaten kun je goed gebruiken als harde stevige grond voor bijvoorbeeld op je terrein. De platen zijn duurzaam en zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden. Ook kunnen deze platen veel zwaar gewicht dragen zoals bijvoorbeeld voertuigen. Betonplaten worden dan ook vaak gebruikt als oprit, parkeerplaats, terras of pad en zijn geschikt voor zowel particuliere als professionele gebruikers. Wat bijvoorbeeld ook goed is om te weten is dat de betonplaten nagenoeg geen onderhoud nodig hebben en haast niet slijten. Zo hoef je na het plaatsen van de platen niet meer naar ze om te kijken.

Gladde en ruwe betonplaten

Betonplaten zijn verdeeld onder twee categorieën, zo kun je de keuze maken tussen gladde en ruwe betonplaten. Het voordeel van gladde betonplaten is dat de afwerking strak is en dat de platen eenvoudig te plaatsen zijn. De gladde platen hebben ook weinig tot geen onderhoud nodig en hebben een moderne uitstraling dankzij de naadloze afwerking. Het voordeel weer van ruwe betonplaten is dat de plaat super stevig is en het motief van de plaat erg diep is en dus minder snel slijt. En nog belangrijker, deze platen zijn minder tot niet glad bij nat weer en ijzel. Het nadeel is dat bij gladde platen nattigheid en ijzel wel een probleem kunnen zijn. Beide platen zijn aan te schaffen in zeven verschillende afmetingen en kan er gekozen worden voor een enkele of dubbele wapening. Zo kun je dus de Betonplaten kopen in diverse soorten en maten die het beste bij jou terrein passen.