We nemen in deze blog met je door wat je allemaal kunt doen om je tuin een toffe look te geven. Lees snel verder en doe er vooral je voordeel mee. Natuurlijke materialen of moderne metalen? Pastelachtige lichtheid of rijke herfstkleuren? Rechttoe rechtaan design of speelse accenten? In 2022 kan het gewoon. Check hoe het zit. 

Hedendaagse onderwerpen

Mondiale vraagstukken zoals grondstoffenschaarste en klimaatverandering domineren het publieke debat als nooit tevoren en beïnvloeden ook de dingen die ons elke dag omringen. Bij de aankoop van tuinmeubelen wordt meer nadruk gelegd op duurzaamheid en milieubewustzijn.

Steeds meer tuinmeubelen worden dan ook gemaakt van gerecycleerde materialen. Vooral tropisch hout zoals teak of acacia, dat uit oude boten en huizen wordt gehaald en sinds enkele jaren in de tuinmeubelsector wordt gerecycleerd. Maar ook kunststof heeft de laatste tijd een “groene renaissance” doorgemaakt in de wereld van tuinmeubelen: zelfs complete loungemeubelen worden gemaakt van plastic dat wordt verzameld en verwerkt van land en zee.

Industriële stijl 

Een meubeltrend als de industriële stijl vindt al lange tijd zijn weg in onze huizen, in 2022 ontdek je de eenvoud en eenvoudige vormentaal die geïnspireerd is op de uitstraling van oude pakhuizen, fabrieken en andere industriële gebouwen, ook op het terras.

Het samenspel van metaal en hout is typisch industrieel – de materialen worden vaak ondergedompeld in wat bekend staat als de “used look”. Krassen en inkepingen dragen daarom bij aan de authenticiteit van de look. In het komende seizoen zien we tafels, stoelen en banken van zwart gepoedercoat metaal gecombineerd met “oud teakhout”. Skid frames zijn typerend voor het industriële designidioom voor tafels en tuinstoelen. 

Welke stijl je ook maar leuk vindt

We leven in het postmoderne tijdperk. Dat houdt in dat je niet vastzit aan een bepaalde stijl. Er zijn genoeg designs tegenwoordig waar je de inspiratie zeker uit kunt halen. Op deze manier is het bijvoorbeeld mogelijk om verschillende stijlen door elkaar te husselen om zo de meest originele designs te maken. Dat is erg leuk omdat je interieur dan zeker uniek wordt. Bij https://dijkwaard.nl/ helpen ze je graag verder om je woning en tuin helemaal op elkaar te laten aansluiten.