Heb jij een tuin en huur jij ook op periodieke basis een tuinman in? Dan wil je natuurlijk weten dat alle werkzaamheden worden uitgevoerd. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een aantal klussen aan de tuin vergeten worden. Om je hier een goed beeld van te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij de klussen die worden vergeten. Hierdoor kun jij preventieve maatregelen nemen om zodoende de klussen toch voor elkaar te krijgen. Dat is natuurlijk erg prettig, want hierdoor hoef jij het zelf niet te doen.

Het schoonmaken van een rolluik

Een belangrijk onderdeel van de woning is natuurlijk het rolluik, mits je deze hebt. Als je een rolluik hebt is het aan te raden om deze op periodieke basis schoon te houden omdat anders vuil zich kan binden aan het rolluik. Het schoonmaken van een rolluik wordt door veel tuinmannen niet gedaan. Echter, behoort het schoonmaken van een rolluik zeker tot het takenpakket van de tuinman. Om deze reden is het zeker goed om dit te benoemen bij jouw tuinman als je in het bezit bent van een rolluik. Door deze werkzaamheden zal de levensduur van jouw rolluiken langer meegaan en dat is natuurlijk erg prettig.

Het zemen van ramen

Een ander belangrijk onderdeel van een woning zijn ramen. Over het algemeen worden deze ook niet door de tuinman gedaan. Veel mensen zijn namelijk in veronderstelling dat deze gedaan dienen te worden door de glazenwasser. Echter, zul je zien dat een tuinman prima in staat is om deze werkzaamheden mee te nemen. Hierdoor weet je zeker dat het gedaan wordt en dat alles in één keer wordt gedaan. Dat is natuurlijk erg prettig en zeker aan te raden om aan de man te brengen. Hierdoor hoef jij niet continue twee personen te bellen voor diverse klussen en kun je alles bij een persoon beleggen. Let op, niet elke tuinman is in staat om ook glazen te wassen. Om deze reden is het advies om dit expliciet bij het begin te vragen zodat je zeker weet dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.