Een meubelstuk bouwen is de moeite waard. Of je nu een eenvoudige boekenplank voor je kantoor maakt of een bank. Het bouwen van doe-het-zelf meubels is leuk. Maar plezier is niet het enige belangrijke. Je kunt je afvragen – is het mijn geld waard? Is meubels bouwen tijdverspilling? In dit artikel zullen we je helpen bij deze beslissing. 

Maak je eigen meubels

Het bouwen van je eigen DIY meubels is zeker de moeite waard. De waarde is echter voor iedereen anders. Voordat je begint met het bouwen van je eigen meubels, moet je je drie dingen afvragen: Heb ik de tijd? Heb ik het geld? Heb ik de middelen? Beantwoorde de vragen en lees vooral even verder. 

Is het moeilijk DIY-meubels te maken? 

Het maken van meubels kan zo eenvoudig of zo ingewikkeld zijn als je maar wilt. Je kunt een meubelstuk maken met alleen een hamer, een zaag en vier spijkers. Je kunt ook meubels maken met een hele winkel van professioneel gereedschap. 

Hier komt een belangrijke vraag: wat voor soort meubels is praktisch om te bouwen met mijn gereedschap? Beantwoorden hem en lees verder. 

Voordelen van het maken van je eigen meubels 

Oke, laten we de voordelen van het maken van je eigen meubels noemen:

  • Je leert nieuwe vaardigheden en krijgt meer zelfvertrouwen 
  • DIY-meubels zijn leuke cadeaus 
  • Je kunt geld besparen 

Je leert nieuwe vaardigheden 

Iets nieuws leren brengt allerlei soorten geluk. Niet alleen ben je je creativiteit aan het stretchen, maar je werkt met je handen en lost problemen op met je geest. 

De vaardigheden die je leert tijdens het bouwen van je meubels kun je vervolgens vertalen naar andere dingen, zoals het repareren van je in de winkel gekochte meubels of het uitvoeren van reparaties rond het huis.

Zelfvertrouwen

Met nieuwe vaardigheden komt zelfvertrouwen. En zelfvertrouwen vertaalt zich in elk gebied van iemands leven. 

Als je je moeder een eenvoudige houten bank geeft, zal ze je waarschijnlijk beleefd bedanken voor het cadeau. Als je echter een bankje voor je moeder maakt, zal ze haar hele boekenclub over je vertellen en zul je haar lievelingskind worden. 😉

Als we iets voor iemand anders maken, ook al is het maar een eenvoudig vogelhuisje of een salontafel, is de persoon die het cadeau krijgt natuurlijk blij. De wetenschap dat iemand een aanzienlijke hoeveelheid tijd van zijn dag heeft genomen om een geschenk te maken, is echt erg leuk. 

Als je leert doe-het-zelf meubels te maken, kun je allerlei cadeau-ideeën bedenken. Vaak is iets zelfgemaakts echt het perfecte cadeau. 

Je kunt ook van steigerbuizen meubels maken. Dat gaat lekker snel en het ziet er natuurlijk mooi industrieel uit. Daarbij spelen buiskoppelingen een grote rol. Lees er meer over op buiskoppelen.nl.