Denk eens aan alle huizen, bedrijven en andere gebouwen die je in je leven hebt gezien. Er zijn steden vol met wolkenkrabbers vol met honderden glinsterende, reflecterende ramen. Zonder een goed functionerend raam is een gebouw niet meer dan een saaie doos. Zowel residentiële als commerciële ramen zijn een cruciaal onderdeel van de architectuur van een gebouw. Elk huis, kantoor, restaurant, school, en elk ander etablissement, heeft stevige ramen nodig voor zowel stijl als functionaliteit.

Voor huiseigenaren bieden ramen een breed scala aan voordelen. Niet alleen zijn ze een lust voor het oog, maar nieuwe ramen zijn een geweldige manier om je huis te verbeteren. In het verleden waren er maar een paar soorten ramen om uit te kiezen. Nu kunnen huiseigenaren bij beschadigde ramen kiezen uit een uitgebreid scala aan raamvervangingsopties. 

Verschillende soorten ramen zijn onder andere:

Beeld ramen

Erkerramen

Enkelvoudige ramen

Dubbele draairamen

Luifelramen

Schuiframen

Tussen-de-glas-blinden ramen

Hoewel al deze unieke raamstijlen op hun eigen manier mooi zijn, zullen ze er allemaal onaantrekkelijk uitzien met grote barsten of andere problemen. Je ramen raken in de loop der tijd op verschillende manieren beschadigd, en het is van essentieel belang om op tekenen van schade te letten en deze direct te repareren of te vervangen. 

Meer energie-efficiëntie

Een van de gemakkelijkste manieren om energie (warmte/ koelte) in je huis te verliezen is door beschadigde ramen. Door scheuren en falende raamafdichtingen kan warmte en koude uit je huis ontsnappen. In de zomer kan het daardoor warm en benauwd worden in je huis, terwijl het in de wintermaanden ijskoud blijft

Bespaar geld

Met een verbeterde energie-efficiëntie in je huis, zul je onvermijdelijk geld besparen op de maandelijkse energierekeningen. Dit is een uitstekend voordeel van het vervangen van beschadigde ramen voor huiseigenaren met een beperkt budget.

Misschien denkt je dat het vervangen van de ramen een te grote uitgave zal zijn en besluit je daarom te wachten met het vervangen van beschadigde ramen. Helaas is wachten met het vervangen van ramen een slecht idee dat zal leiden tot geldverlies, maandelijks. Verspil geen geld meer door smoesjes te verzinnen om je ramen niet te repareren. Neem contact op met glasherstel